Låge nr. 12: En mand af betydning VI



Til billedet af en mand af betydning hører selvsagt et herreværelse, hvortil man kan trække sig tilbage fra hverdagens stress og jag, kiv, strid og strabadser og være alene med sine tunge, betydningsfulde tanker, men dog i selskab med de sjældne, læderindbundne bøger med guldsnit, billardet og barskabet. Men er man en mand af betydning og bor i en etværelses med alkove, kan det måske knibe med få det hele klemt ind – navnlig det pladskrævende tankegods – og hvem kan forlange af sine gaveleverandører, at de skal nå at opstøve et herresæde eller et palæ med et passende antal værelser inden jul?

Heldigvis kan mindre gøre det. Det eneste, du behøver at skrive på ønskesedlen, når alt kommer til alt, er en Chesterfield Georgian High Back Wing Chair, gerne med okseblodsfarvet læderbetræk som eksemplaret herunder, der pryder hjørnet i Casa Cummings' stue (et olivengrønt betræk går dog også an).



Du skal ikke forvente den store begejstring fra husets frues side, når du har fået stolen anbragt, men med tiden vil bebrejdelserne stilne af. Selv vil du opdage, at et enkelt komfortabelt siddemøbel i dagligstuen kan gøre lige så god fyldest som et helt herreværelse, og hvis du indretter dig med lidt snilde, kan du endda nå både bøger og barskab uden at rejse dig. At du så muligvis må skære drastisk ned på den uforstyrrede kontemplation af sociale årsager, må du tage med i købet.

Kategori: ,,. Bookmark permalink.

Skriv en kommentar